Din fritid i Sydney

Sydney har ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter som gör det enkelt för i stort sett alla att hitta något de gillar. Här är några tips på vad du kan göra om du är iväg för att studera i Australien och när du inte sitter vid skolbänken.

Kultur

I Sydney kan du hitta flera promenadturer med guide som berättar om historia och kultur samtidigt som du till fots ser och upplever staden. Inom promenadturer kan du också hitta spökguidning. För kulturintresserade finns såklart också Sydney Operahus som kan vara värt ett besök. Det finns flera museer i staden, ett som berättar om stadens rika historia är Sydney Museum. För att nämna några fler platser att se finns China Town, botaniska trädgårdar och Sydney Harbour som kan vara intressanta att besöka.

Natur

Även om Sydney är en storstad har de även sin vackra natur. Du kan besöka några av deras vingårdar och inte att missa en tur till The Blue Montain eller någon av Sydneys andra nationalparker för att uppleva Sydneys natur och djurliv. Här finns också det största korallrevet så ta en tur med snorkel eller dykutrustning för en upplevelse i det blå. Du kan också ta en dag vid stranden eller ett dopp i vattnet utanför Operahuset.

Mat och dryck

Grillning är stort i Australien och Sydney. Det grillas både kött, grönsaker och skaldjur så gå på en traditionell Aussie grillfest. Annars är det inget problem att hitta en bra restaurang i Sydney. På restauranger där det står BYO kan du ta med din egen öl eller vin att avnjuta på restaurangen tillsammans med din mat.

Att tänka på

Australien har en stenhård gränsbevakning så tänk på det när du reser in i landet. Ingen mat eller smycken av fjädrar etc. får tas med in. Sydney har en låg kriminalitet och betraktas som en säker stad men åker du till nationalparken, eller liknande, så se upp med spindlar och ormar som är några av de giftigaste i världen. Bra kläder och guide är en rekommendation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>